søndag 29. mars 2009

Nancy Drew - Det skjulte kameraet

Om boka:

Nancy får som vanlig et mysterium hun skal løse. Oppdraget hun løser i denne boka går ut på å finne ut hvem som har begått en god del tyverier og hærverk på en videregående skole med navn Bedford. Hun skulle opptre som ny elev der.
I tillegg til dette mysteriet får Nancy en film i posten av henne selv og venninnene hennes når de er ute og shopper. På denne filmen er det en stemme som sier til Nancy at hun bør holde seg unna Bedford videregående.
Selv om Nancy ble litt sjokkert over filmen legger hun ut på oppdrag. På Bedford fikk hun en egen ”kontakt” som hun kunne spørre om alt hun lurte på. Daryl Gray var hans navn. Han presenterte en rekke personer for Nancy allerede første dagen.
Etter denne dagen var Nancy sikker på at en gutt med navn Jake Webb var den som hadde begått hærverk og tyveriene. Hun bryter seg inn i skapet hans og finner en del gjenstander som virker mistenkelig. Om kvelden diskuterer Nancy med venninne om hun skal prate med han og bestemmer seg for å gjøre det. Dette viser seg å være lettere sagt enn gjort, for neste dag har Jake blitt drept. Dette gjør at Nancy blir litt fortvilet og begynner på et tredje mysterium. Hvem drepte Jake?
Etter bare noen dager har Nancy fått tre mistenkte i saken sin. Det var Connie, Walt Hogan og Hal Morgan. Hun har funnet en film som alle disse tre er med på. Nancy er veldig mistenksom og prøver å prate litt med hver av dem. Hun får ikke så mye ut av dem, og ingen innrømmer at de har drept Jake så hun ser filmen på nytt. Da oppdager hun at hun ikke har sett hele filmen ferdig. Helt i slutten er det et klipp av Daryl Gray som leverer noen papirer til en mann. Nancy tar kontakt med Daryl og snakker med han. Første blir han sint, men etterpå forteller han hele sannheten. Han og Nancy avtaler hvordan de skal få fatt i morderen. De skal møte han i en park om et par dager. Morderen Mitch Dillon tror at han bare skal møte Daryl, men Nancys plan er at hun og venninne skal sitte i buskene og spionere. Samtidig skal de filme hele situasjonen. Daryl har lokket Mitch Dillon med at han har funnet filmen, men Daryl sin plan er å gi han en tom film. Møte går ikke helt etter planen, men Nancy får de bevisene hun trenger. Mitch Dillon blir tatt av politiet og Nancy får sin velfortjente belønning.

Jeg syns dette var en ganske bra bok. Det er mye action så det blir liksom aldri kjedelig å lese. Den er også ganske lett å lese. Det er lite vanskelige ord og sånt. Boka er heller ikke så veldig lang, det er litt over 100 sider.

2 kommentarer:

  1. Jeg synes det er veldig artig at du leser disse bøkene, for det gjorde jeg også da jeg var yngre. Hvordan har du kommet over disse bøkene? Har dere de hjemme, eller har du funnet de på biblioteket?

    SvarSlett
  2. Jeg har en del Nancy Drew bøker hjemme, men akkurat denne boka har jeg lånt på biblioteket :)

    SvarSlett